Är det dags att ta det avgörande steget?

Har du ett arbete du inte trivs med? Då ska du fortsätta läsa!

Det kan bli det som avgör om du vågar ta det avgörande steget eller inte; det som gör att du går till din chef och lämnar in din avskedsansökan.

Skrämmande tanke? Ja, kanske, men det är absolut inte omöjligt att få ett nytt jobb. Varje dag skrivs det om människor, ofta kvinnor, som till slut får nog och helt och hållet omskolar sig eller startar eget företag.

Det rapporteras också allt oftare om

mobbning på arbetsplatsen, och att kvinnor ofta är mer utsatta än män. Något som kan leda till drastiska åtgärder från den utsattas sida.

Få hjälp med sista pusselbiten

Misströsta inte – det finns ljus i slutet av tunneln! I rapport efter rapport redovisas de nyaste yrkesrollerna. Går du runt och mår dåligt på grund av jobbet kan det vara svårt och krävande att söka nya tjänster.

Fundera över vem eller vilka som kan hjälpa dig; vänner, familj, före detta kollegor eller kanske ett Bemanningsföretag Stockholm där de anställda har som yrke att matcha rätt person med rätt jobb.

Vi vill också hjälpa till

Här följer därför en lista med några av de mest eftertraktade jobbtitlarna just nu. Listan har tagits fram på uppdrag av Veckans Affärer, och grundar sig på intervjuer med drygt 1000 chefer.

Attraktiva jobbtitlar:

Nr 1. Personlig lärare

Som en PT fast en PL – en personlig lärare. Det handlar i stort sett om samma saker; hjälpa någon att komma i form, utvecklas, bli psykiskt och fysiskt stark, få ett individanpassat träningsprogram för att nå vissa mål, etc.

Nr 2. Futurolog

Definieras enligt Nationalencyklopedin som ”framtidsforskare”. Rollen som futurolog bör därmed innefatta trendspaningar inom olika områden, bl.a. mode, inredning, design, teknik, köpbeteende, nya yrken, sociala medier osv. Futurologen rapporterar till företagsledningen, som får ett försprång gentemot konkurrenterna.

Nr 3. Privat datadetektiv

En slags privatspanare eller minipolis. Varje dag lämnas mängder med information ut på nätet, och det finns spår av människor överallt. Det behövs någon som samlar upp och sammanställer dem.

Nr 4. Personlig mental tränare

En livscoach/kurator: 2-i-1, dvs en person som kan hjälpa till att få ordning på tankar, tvivel, drömmar och mål. En ”booster” som får livet att kännas meningsfullt igen.

Nr 5. Teamledare

På många arbetsplatser leder medarbetarna och cheferna sig själva. Avsaknaden av mellanchefer är stor. Det finns alltför sällan någon som är utbildad eller lämpad för att leda ett team – åtminstone inte som enda uppgift och med objektiva ögon och öron. Teamledarens roll blir därmed att se till så att sam- och utvecklingsarbetet fungerar.

Kan du se dig själv i någon av ovanstående yrkesroller? Om du dessutom känner igen dig i några eller alla missnöjestecken nedan, så bör du verkligen ta det där sista steget. Affärstidningen Forbes har tagit fram en lista med tecken som visar att du bör säga upp dig:

  • Du gör allt på rutin
  • Du saknar utmaningar
  • Du har ångest varje söndag
  • Du har kunskap men ingen makt
  • Du har fått en roll du inte kan ta dig ur
  • Du känner dig sjuk trots att du är frisk