Kvinnor i företagsvärlden

Det finns många svenska kvinnor idag inom företagsvärlden som skriver historia. I följande inlägg kommer du att kunna läsa om några av dem och lite om vad de har gjort. Det är viktigt att vi uppmärksammar kvinnor som faktiskt är framgångsrika och ser till att även stötta nya kvinnor så att det blir en bättre dynamik i företagsvärlden. Det finns nämligen en del som menar att det krävs både manliga och kvinnliga perspektiv för att utvecklingen ska föras framåt. Och om vi inte ska släppa fram kvinnor kommer alla produkter att utformas utifrån ett manligt perspektiv. Det kan dock vara svårt att veta hur man ska driva ett företag, och som hjälp finns det många byråer som kan hyra ut vissa tjänster. När det kommer till att minska kreditförluster så kan man till exempel ta hjälp av ett företag som jobbar med att driva in inkasso eller så kan man ta hjälp av en expert på sociala medier. Kvinnorna i följande lista har många personer kring sig som hjälper dem med allt möjligt.

Bianca Ingrosso

Pernilla Wahlgrens dotter, Bianca Ingrosso, har gjort succé som influenser och det här har sedan lett till att hon har vågat följa sin dröm och har nu startat många olika företag. Dels har hon ett företag som skapar snygga väskor och fodral till datorer, dels lanserade hon nyligen sin nya sminkserie. Denna serie blev direkt en stor succé. Det är väldigt intressant att se att så många unga kvinnor faktiskt vågar prova på livet som entreprenör och Bianca är en av dem som verkligen lyckats. Hon startade med en publik, eller en stor skara läsare om man vill uttrycka sig så, precis som nästa person som vi kommer att skriva om, nämligen före detta Blondinbella.

Isabella Löwengrip

Det här är en kvinna som de senaste åren har gjort en helt fantastisk karriär. Från att ha varit en festande blondin med en av Sveriges mest kända bloggar, är Isabella idag en respekterad affärskvinna som har investerat i många olika bolag. Dessutom driver hon sina egna bolag och det är väldigt mycket fokus på skönhetsprodukter just nu. Hennes märke heter Löwengrip och samtidigt som hon driver flera företag, är investerare och rådgivare hinner hon med att blogga om livet som entreprenör och småbarnsmamma.

Carolina Gynning

Den här härliga människan från Skåne är inte bara programledare, utan hon skapar även sin egen konst. Det här har blivit väldigt populärt och det finns nu flera kollektioner som är skapade av Carolina Gynning. Det som är väldigt utmärkande för hennes konst är alla färgerna och de ledsna kvinnorna som är aningen lika den vanliga bilden av en Alien. Men så kanske det inte är tänkt att det ska vara.

Camilla Läckberg

Det här är även en kvinna som började med att skriva en bok och som sedan blev en väldigt stor succé. Idag investerar Camilla tillsammans med sina vänninor i olika projekt som stödjer kvinnliga entreprenörer inom olika branscher.