Vicky von der Lancken

Numera är hon mer eller mindre känd i hela Sverige, men det har hon inte alltid varit. Trots att hon har arbetat i nöjesbranschen runt femtio år. Den här artikeln handlar som rubriken avslöjar om Vicky von der Lancken.

Om Vicky von der Lancken

Vicky von der Lancken föddes 1942 i Småland. Hon växte upp som adopterat ensambarn och har enligt henne själv alltid hittat på saker och varit driven. Här kan du läsa en av alla intervjuer som finns med Vicky von der Lancken, den handlar främst om hennes arbete, vilket de flesta artiklar om henne gör. Hon är en karriärkvinna utan tvekan och har mottagit fler priser för sitt arbete. Både för hennes arbete som nöjesproducent och förmedlare av skratt samt som företagare. Hon driver flera aktiva företag bland annat Nöjeskontoret, Oscarsteatern och Krusenstiernska Teatern. Om du också drömmer om att driva egna företag och om du vill ta några uppdrag, men inte känner dig redo att starta ett eget företag då är Frilansfinans.se ett bra alternativ.

Det finns mycket att skriva och belysa hos en företagskvinna som Vicky von der Lancken, både positiva och negativa saker. Hon fick stor uppmärksamhet i media när hon 2003 avtjänade ett fängelsestraff för skattebrott. Dock finns det en hel del annat material skrivet om henne senare också, här är en annan intervju som handlar om hennes kontaktnät och liknande.

Hon har nämligen byggt upp sin karriär baserat på hennes omfattande kontaktnät. Det började redan på 70-talet när hon var engagerad i Yrkestrubadurernas förening (YTF). Föreningen finns fortfarande kvar, även om det inte längre är Vicky von der Lancken som är ansvarig för föreningens organisation. Dessutom har hon arbetat med andra kvinnliga företagare såsom Lill-Babs och andra artister som i allra högsta grad också varit eller är företagare.

Om Vickys Nöjesproduktion

Vickys Nöjesproduktion är en del av Nöjeskontoret som ägs och är grundat av Vicky von der Lancken. Vickys Nöjesproduktion huserar på Oscarsteatern som de är delägare av, men de sätter också upp produktioner på China Teatern. Dessutom är de delaktiga i arbetet på Krusenstiernska Teatern i Kalmar också. Där sätter de upp produktioner främst på sommaren. Vickys Nöjesproduktion samarbetar ofta med ett annat stort nöjesbolag, nämligen 2Entertain.

Deras stora produktioner sätts upp i andra delar av landet också exempelvis på Rondo i Göteborg. Just nu är de aktuella med musikalerna Ghost på China Teatern och Så som i himmelen, en musikal baserad på filmen med samma namn som spelar för fulla hus på Oscarsteatern. Vicky von der Lancken har således många bollar i luften trots att hon är över sjuttio år gammal. Hon har inte heller några planer på att sluta eller trappa ner utan hon fortsätter utveckla sina företag och deras produktioner.