Starka kvinnor i företagsvärlden


Det finns många kvinnor som just nu gör karriär i företagsvärlden. I följande inlägg kommer du kunna läsa om några av dem som är hetast och mest åtalade just nu. Här kommer du att finna några av de absolut mest framstående kvinnorna när det kommer till svenskt näringsliv. Det finns självklart många fler, bland annat är det intressant att läsa om kvinnor som revolutionerat när det kommer till mobilabonnemang företag, men idag kommer vi endast nämna fyra stycken kvinnor och dessa är grundare och styrelseledamöter.

Isabella Löwengrip

Det hetaste namnet i Sverige när man talar om kvinnliga entreprenörer är helt klart Isabella Löwengrip. Som tonåring blev hon snabbt känd som Blondinbella, men det är ett namn som hon tar avstånd från idag. Det är numera Isabella som gäller och med efternamnet som hon tagit efter sin far. Efter flera olika misslyckade idéer är Isabella Löwengrip idag Sveriges rikaste kvinna om man ser till pengar som man själv har tjänat. Hon har startat flera olika företag och åker just nu till länder i hela världen för att expandera.

Lena Apler


Lena Apler är en kvinna som gjort många coola saker i sitt liv, men det mest beundransvärda måste ändå vara att hon var den första, svenska kvinnan att starta sin helt och hållet egna bank. Hennes bank heter Collector Bank och det finns ett inkassoföretag med samma namn, också grundat av Lena Apler. Genom åren har Lena Apler fåt ta emot en rad olika priser för sitt företagande. Hon har även fått många andra styrelseuppdrag, bland annat så sitter hon med i Skistars ledning. Hon föddes 1951 och hennes karriär tog sin början på SEB, resten är historia skulle man kunna säga.

Christina Saliba


När det kommer till PR är Christina Saliba verkligen ett namn att hålla koll på. Hon har snabbt gjort en karriär och är idag en av Sveriges främsta kvinnliga entreprenörer. Tillsammans med väninnan och författaren Camilla Läckberg har hon startat Invest in her, ett bolag som investerar i andra bolag med kvinnor som grundare och med i styrelsen. En av deras investeringar är i Dahls.se, en online service där man kan boka in skönhetsbehandlingar som sedan utförs i ens hem. Det kan handla om alltifrån manikyr till sminkning inför kvällens fest.

Ida Backlund

Det här är en kvinna som gjorde succé när hon var ung genom att starta en butik för att sälja löshår. Det här blev väldigt populärt och inom kort fanns det salonger runtom i landet som jobbade med att sätta in löshåret så att det såg helt naturligt ut. Ida Backlund tog ett steg tillbaka för några år sedan, men är nu på väg in i företaget med aktiv roll igen.