En kvinna kan nå toppen

Elizabeth Holmes är ett exempel på en framgångsrik kvinnlig entreprenör. Elizabeth var 21 år och gick på Stanford i Kalifornien när hon bestämde sig för att hoppa av sin utbildning och istället registrera sitt företag Theranos. 13 år senare värderades företaget till 90 miljarder kronor.

Elizabeth var inspirerad av Steve Jobs och menade att hon skulle kunna revolutionera diagnostisering av sjukdomar med hjälp av en uppfinning. Hon uppfann ett diagnostiseringsverktyg som bara använde en droppe blod och som lätt kunde skötas av patienten i hemmet. Diagnosverktyget kallades 4s och såg ut som en iPod. Rena trolleriet. Verktyget skulle kunna avslöja vilka sjukdomar patienten led av på några minuter. En entreprenör måste ha en förmåga att presentera sitt företag på ett trovärdigt sätt. En del menar att Elizabeth Holmes hade en karisma som bidrog till företagets framgång. Den stora apotekskedjan Wahlgrens lät sig övertygas och blev en av Theranos viktigaste kunder.

Kvinnliga entreprenörer inom sociala medier

Ett företags intäkter kan komma från många håll. En del Youtubers får sina intäkter från annonsörer. Många kvinnor har specialiserat sig på att göra intressanta reportage om mode. Deras affärsidé är att sälja en upplevelse. I den kategorin kan man nämna Blondinbella och POW.

I Ukraina finns det många kvinnliga turistguider. De försöker intressera besökare med sina YouTube-inslag. En personlig guide har ofta passion för ämnen som arkitektur, historia, konst eller litteratur. Du kan får reda på vilken adress Bulgakov bodde på när han skrev Mästaren och Margarita, eller vilket år slaget vid Poltava avgjordes. Om du sedan besöker landet kan du få en personlig rundvandring av din guide på muséer, eller i Kievs spännande restaurangvärld.

En YouTuber försöker förvåna sin publik med nya intressanta inslag så ofta som möjligt och konkurrensen är stenhård. Det gäller att få besökarna att registrera sig. De mest populära kanalerna har 100 000-tals prenumeranter.