Kvinnor tar över i företagsvärlden

Det har gått ett par år sedan #metoo kom till världen och glastak efter glastak sprängdes. Att prata om kvinnors rättigheter och värde för samhället har varit fundamentalt för att den yngre generationens kvinnor ska kunna ta steget ut och göra ett namn av sig. Ett område som verkligen varit mansdominerat men som idag ser fler och fler kvinnliga ansikten på viktiga poster, är företagsvärlden.

Svårt att krossa glastaket

Att kvinnor är lika bra på att göra affärer som män är något som vi inte längre ifrågasätter. Men trots detta faktum är det inte ovanligt att kvinnor stöter på det så kallade glastaket, vilket innebär att det finns ett osynligt tak som hindrar kvinnor från att komma lika långt i karriären som män. Detta glastak representerar givetvis diskriminering, och ibland kan det till och med gå så långt att man behöver anmäla sin arbetsgivare eller vissa kollegor för att de aktivt motarbetar en själv eller kvinnliga medarbetare från att nå toppen. Då är det bra att man kan vända sig till professionella advokater såsom magnussonlaw.com/se/ som kan ge förstklassig juridisk rådgivning eller till och med försvar om ärendet skulle gå till domstol. För det allra mesta behöver dock inte sådana ärenden behöva gå till domstol, utan det brukar gå bra att nå en överenskommelse.

Juridisk rådgivning för karriärkvinnor

Att sikta mot toppen av en karriär är alltså inte alltid lätt för kvinnor, och sker sällan på samma villkor som de manliga kollegornas. Om en tvist skulle uppstå, är det viktigt att man vet att den advokatfirma man anlitar har koll på kvinnors rättigheter, men det är också bra att företrädaren själv har varit i samma situation och har gedigen förståelse för de orättvisor som kvinnor möter i företagsvärlden. På Magnusson jobbar många framgångsrika kvinnliga advokater som kan ge förstklassig hjälp vid ärenden som rör kvinnors diskriminering på arbetsmarknaden. Det är absolut inte en svaghet att ta hjälp vid sådana tvister, utan ger snarare en känsla av allvar för frågan.

En ljus framtid för företagskvinnor

Trots vissa gupp i vägen så finns det en ljus framtid för kvinnor att se fram emot. Efter #metoo har Sverige fått upp ögonen för en rad diskriminerande beteenden inom arbetsplatser, allt från kommentarer till regelrätta övergrepp och själva existensen av glastaket. Medan många förut trodde att dessa företeelser endast var enstaka fall har nu såväl kvinnor som män fått förståelse för hur vida spritt detta är i samhället. Och genom detta kan vi tillsammans arbeta för att Sverige ska fortsätta vara världens mest jämställda samhälle, och överträffa oss själva för varje år som går!