Världens främsta affärskvinnor

Article 5

Den amerikanska tidningen Forbes firade år 2017 hundra år och är än idag en av världens främsta tidningar när det kommer till affärsnyheter. Har skriver erfarna journalister och affärsfolk reportage och artiklar om allt som handlar om industri, handel och teknologi och varje år publicerar man listor om världens mäktigaste och inflytelserika människor. Självfallet har man även listor som handlar om kvinnor och år 2017 var följande de tio mest framgångsrika kvinnorna inom business på jorden.

Sheryl Sandberg. Detta är en av den sociala media jätten Facebooks direktörer och har under de senaste tio åren varit en av de ledande krafterna inom företagets enorma succé. Sandberg har både hållit föreläsningar och skrivit en bok om kvinnligt ledarskap där hon både analyserar varför kvinnor inte är tillräckligt representerade i affärsvärlden liksom vad man kan göra åt det.
Indra Nooyi. En kvinna vars karriär började som ung student i hemlandet Indien och som idag är finanschef för Pepsi. Sedan hon tillträdde sin post har hon ökat företagets omsättning med över 70% och har i nästan tio år legat på Forbets lista över mest framgångsrika kvinnor.
Irene Rosenfeld är en affärsmagnat inom den amerikanska matindustrin och har som sådan varit aktiv i över tre årtionden. Denna skarpa amerikanska har ibland hamnat i blåsväder för sina tuffa tongångar men är trots det en av industrins mest respekterade medlemmar.
Virginia Rometty. Denna amerikanska datanörd skrev år 2013 historia genom att bli IBMs första kvinnliga chef. Under hennes ledarskap har företaget omsatt 100 miljoner dollar årligen.